گوگل ادز (ادوردز) یا تبلیغات گوگل چیست ؟
گوگل ادز (Google Ads) که قبلاً با نام گوگل ادوردز (Google AdWords) شناخته شده بود، سیستم تبلیغاتی کلیکی شرکت گوگل می باشد.
گوگل ادز به نوعی یک شبکه پرداخت به ازای کلیک یا (PPC) میباشد. دراین روش تبلیغ دهنده کلمات کلیدی مورد نظر خود را در گوگل ادز وارد میکند تا تبلیغاتش برای کسانی که این عبارات را جستجو میکنند نشان داده شود. همچنین برای هر کلیک هزینهای را وارد میکند. با جستجوی یک کلمه کلیدی، گوگل از بین پیشنهادهای مختلف تبلیغ دهندگان، براساس ضوابطی خاص برخی از تبلیغها رو انتخاب و به کاربران نشان میدهد.
بنابراین تبلیغات گوگل، امکانی مناسب با بازدهی بالا برای معرفی خدمات یا محصولات وب سایتها و کسبوکارهای آنلاین به شمار می رود; با این روش میتوان تبلیغ سایت خود را در میان نتایج موتور جستجوی گوگل و همچنین دیگر سایت های همکار گوگل نمایش دهید.
در این مقاله از آکادمی جهت قصد داریم به بررسی مراحل راه اندازی کمپین تبلیغاتی در گوگل و روش های نمایش تبلیغات در گوگل میپردازیم.
آنچه در این مقاله میخوانید
مزایای گوگل ادز یا تبلیغات گوگل چیست؟
گوگل به عنوان یکی از پربازدیدترین موتورهای جستجو و مبدا اصلی پرسوجوی بسیاری از کاربران دنیای دیجیتال می باشد. در هر ثانیه ۲٫۳ میلیون جستجو در گوگل انجام میشود. بنابراین برای کسب جایگاه مناسب در صفحات نتایج جستجوی گوگل دو راه وجود دارد؛ سئو وبهینه سازی موتور جستجو و گوگل ادز.
اقدامات سئو نتایج طولانیمدت دارند و زمانبر است، در مقابل با تبلیغات در گوگل ادز میتوان با پرداخت هزینه به ازای هر کلیک به سرعت به جایگاه مناسب و اول در صفحات نتایج جستجوی گوگل قرار گرفت. بنابراین در ابتدای کسب و کار میتوانید از آن استفاده کنید.
یکی دیگر از مزایای تبلیغات گوگل ادوردز افزایش ترافیک است. کاربری که در گوگل کلمهای را جستجو میکند مشخصاً به دنبال یافتن اطلاعات درباره آن کلمه است و نمایش تبلیغات در این لحظه میتواند ترافیک بسیار هدفمندی جذب سایت شما کند.
یکی دیگر از مزایای گوگل ادز این است که تبلیغ دهندگان تنها به ازای دریافت کلیک هزینه پرداخت میکنند. بنابراین نسبت به سایر کمپینهای تبلیغاتی ارزانتر وهدفمندتر است.
همچنین با اجرای کمپین در گوگل ادوردز میتوانید اطلاعات دقیقی از آن داشته باشید. به عنوان مثال، این امکان وجود دارد تا ببینید که چه تعداد کلیک و ایمپرشن دریافت کرده اید و یا جزئیات بیشتری مانند ترافیک ورودی بر اساس هر یک از کلمات کلیدی را به همراه هزینه هر کلیک مشاهده کنید.
چگونه می توان در گوگل ادز تبلیغ کرد؟
برای راه اندازی یک کمپین تبلیغات گوگل ادز بایستی با اصطلاحات و قواعد و مفاهیم اصلی گوگل ادز آشنا شوید:
-
اکانت گوگل ادز (Google Ads Account)
برای راه اندازی یک کمپین گوگل ادز ابتدا باید یک اکانت (account) در پنل Google Ads بسازید. کمپین های تبلیغاتی شما در داخل این اکانت ها تعریف میشود.
در گوگل ادز این امکان وجود دارد که اکانت های مختلف را نیز با یک ایمیل، مدیریت نمایید که به آن یک دسترسی MCC (My Client Center) نیز میگویند.
-
کمپین گوگل ادز (Google Ads Campaign)
بعد از ساخت اکانت، کمپین های تبلیغات گوگل ادز را در داخل account ها تعریف نمایید.هر کمپین در تبلیغات کلیکی گوگل نیز از یک یا چند گروه تبلیغ تشکیل شده است که میتوان تبلیغات (ads) و کلمات کلیدی را در داخل این گروههای تبلیغاتی اضافه کرد.
-
گروه تبلیغ (Ads Group) در گوگل ادز
در گروههای تبلیغ می توان دسته های مختلف خدمات یا محصولات خود را در قالب چند Ads Group ، گروه بندی نمایید و برای هر گروه کلمات کلیدی، متن تبلیغ و لندینگ پیج مجزا در نظر بگیرید.
-
متن تبلیغ (Ad) در تبلیغات گوگل ادز
هر آگهی از 3 هدینگ 30 کاراکتری تشکیل شده است که بایستی آنها را به دلخواه وارد نمایید. این Heading ها در قسمت title آگهی نمایش داده خواهند شد.
پس از عنوان باید توضیحات تبلیغ (description) را که در زیر title قرار میگیرد، وارد نمایید. برای هر متن تبلیغ می توان دو دیسکریپشن با ظرفیت 90 کاراکتر درباره آگهی در آن وارد کرد.
-
کلمات کلیدی گوگل ادز (Google Ads Keywords)
تعداد کلمات کلیدی آگهی های گوگل ادز محدودیت ندارند و میتوانید هر چند کلمه که بخواهید برای یک تبلیغ در گوگل تعریف نمایید. اما انتخاب این کلمات کلیدی در هزینه تبلیغات شما و نیز در نمایش آن نیز تاثیر مستقیمی دارد.
کلمات کلیدی کمپین های تبلیغاتی کلیکی باید کلماتی هدفمند و مرتبط با سرچهای مشتریان نهایی شما باشند تا بتوانید با توجه به هزینه ای که در تبلیغات گوگل ادز می کنید نهایت استفاده را داشته باشید.
در نهایت، گوگل ادز با برگزاری مزایدهها تعیین می کند که هر جایگاه تبلیغاتی مختص چه سایتی است. به طور کلی با جستجوی هر کلمه کلیدی مزایده خاصی بین تبلیغ های گوگل برگزار میشود. سپس کسی که بیشترین امتیاز را از دید گوگل داشته باشد، جایگاه شماره یک یا بالاترین نتیجه را برای نمایش تبلیغ خود به دست خواهد آورد. اگر مایل هستید کمپین های گوگل ادز را به طور حرفه ای یاد بگیرید دوره فروش چند برابری در لحظه را از دست ندهید.
جایگاه تبلیغ (Ad rank) در گوگل چیست؟
به طور کلی موارد زیر در تعیین جایگاه تبلیغ نقش مهمی دارند که توجه به آنها در حین اجرای تبلیغات امری ضروری می باشد :
-
نرخ کلیک (CTR) در گوگل ادز
گوگل با توجه به سابقه کلمات کلیدی و سابقه تبلیغاتی که در اکانت شما ثبت شده پیش بینی میکند که در زمان نمایش آگهی شما چه نرخ کلیکی دریافت میکند.
زمانی که تبلیغات در معرض نمایش قرار گرفت نرخ کلیک کاربران (CTR) به عنوان بازخورد و علاقه کاربران به آگهی شما در نظر گرفته میشود.
-
تجربه صفحه لندینگ آگهی
هدف گوگل همواره برطرف کردن نیاز کاربران میباشد. بنابراین صفحات فرودی رتبه یا Ad rank تبلیغاتی بالایی را دریافت میکنند که به طور کامل نیاز کاربران را برطرف کنند.
یک صفحه فرود با کیفیت بالا باید نسبت به جستجوی انجام شده محتوای مرتبط و منحصر بفرد ارائه کند که موجب رفع نیاز کاربران شود. همچنین نحوه نمایش آن در صفحه کاربر و ارائه تجربه مناسب نقش مهمی در کیفیت صفحه لندینگ آگهی خواهد داشت.
-
میزان ارتباط آگهی
میزان ارتباط آگهی با هر موضوعی که کاربر در جستجوی آن است اهمیت بسیار زیادی دارد و کمک میکند تا تبلیغات مفیدی به کاربر نمایش داده شود. میزان ارتباط بالا باعث میشود تا کاربران از صفحه شما رضایت داشته باشند.
-
فرمول محاسبه Ad rank چیست؟
Ad rank هر تبلیغ گوگل ادز از ترکیب دو پارامترهزینه کلیک و نمره کیفیت محاسبه میشود. فرمول محاسبه رتبه تبلیغ را در ادامه مشاهده مینمایید:
نمایش تبلیغات گوگل توسط شبکۀ جستجوی گوگل به چه صورت میباشد ؟
در این حالت تبلیغات میتواند در میان نتایج جستجوی کاربر و در بستر هلی گوگل پلی، گوگل شاپینگ و نقشۀ گوگل نمایش داده شود. در ادامه به شرح هر کدام از این بسترها می پردازیم :
-
نمایش تبلیغ درموتورجستجوی گوگل (com)
مهمترین و پرکاربردترین بستری که میتوان در آن تبلیغ کرد، سایت گوگل است. به کمک گوگل ادز، تبلیغ سایت شما میتواند در کنار سایر سایتهایی قرار بگیرد که در صفحه اول نمایش داده میشوند.
-
نمایش تبلیغ در گوگل پلی (Google play)
در این روش با جستجو نام اپلیکیشن موردنظر در گوگل پلی، گوگل در کنار اپلیکیشنهای مرتبط ، اپلیکیشن های تحت عنوان تبلیغ با علامت Ad را نیز نمایش میدهد.
کاربر پس از کلیک روی تبلیغ اپلیکیشن، میتواند آن را نصب کند و بابت این عمل به گوگل هزینه پرداخت می شود.
-
نمایش تبلیغ در گوگل شاپینگ (Google shopping)
در این روش، پس از جستجوی کلمات کلیدی مورد نظر، گوگل محصولات مرتبط با این عبارت را به همراه قیمت و سایر اطلاعات محصول، به او نمایش میدهد. کاربر پس از کلیک روی هر محصول، بطور مستقیم به صفحۀ آن در سایت تبلیغدهنده هدایت میشود.
-
نمایش تبلیغ نقشۀ گوگل (Google map)
کاربر پس از جستجو در گوگل مپ، در بالای نتایج طبیعی جستجو، محتوای تبلیغاتی را نیز مشاهده میکند که با انتخاب آن، میتواند مسیرش را دنبال و یا با آن کسب و کار تماس بگیرد.
انواع تبلیغ (Ad format) در شبکۀ جستجوی گوگل چیست؟
-
تبلیغ متنی (Text ad)
در این نوع تبلیغ، تبلیغات شما متناسب با محصولات یا خدماتی که دارید، در غالب متن به کاربران نشان داده می شود. در این روش از گوگل ادز میخواهید، زمانی که کاربران کلمات کلیدی مرتبط با آنها را در گوگل جستجو کردند، متن تبلیغ شما را به آنها نمایش دهد. کاربر پس از کلیک روی متن تبلیغ وارد صفحۀ مورد نظر از سایت شما خواهد شد و شما به ازای هر ورودی، به گوگل هزینهای را پرداخت میکنید.
-
تبلیغ متنی واکنشگرا (Responsive search ad)
در این روش نیز مانند حات متنی، تبلیغات در غالب متن به کاربران نشان داده می شود. با این تفاوت که شما عبارتهای کوتاه و متعددی را برای متن تبلیغ خود مینویسید و به گوگل اجازه میدهید که بصورت تصادفی ترکیبهای متفاوتی از عبارات شما را کنار هم بچیند و متن نهایی را به کاربران نمایش دهد.
در این روش به نسبت حالت قبلی، بخشهای بیشتری را میتوانید به متن تبلیغ خود اضافه کنید که برای شما بازدهی و کلیک بیشتری را به همراه دارد. شما به ازای هر کلیک کاربر روی متن تبلیغ، هزینهای را به گوگل پرداخت میکنید.
-
تبلیغ متنی فقط تماس (Call-only ad)
هدف از این فرمت تبلیغ افزایش ورودی به سایت نیست. بلکه شما میتوانید شمارۀ تماس خودتان را در متن تبلیغ قرار دهید. کاربر پس مشاهده و کلیک روی تبلیغ، بطور مستقیم با شما تماس میگیرد. شما به ازای هر کلیک روی تبلیغ هزینهای را به گوگل پرداخت میکنید.
اما به دلیل اینکه کشور ایران در لیست شماره تلفنهای قابل استفاده در گوگل قرار ندارد، استفاد از شماره تماس با فرمت کشور ایران، در این روش ممکن نیست.
هزینه تبلیغات درگوگل ادز چقدر است؟
یکی از مزایای گوگل ادز این است که گوگل برای نمایش تبلیغات هیچ هزینه ای دریافت نمیکند. همچنین ایجاد اکانت گوگل ادوردز رایگان است و تنها به ازای کلیک بر روی تبلیغات هزینه پرداخت میکنید. هزینه کلیک برای هر کلمه کلیدی (CPC) در کسب و کارهای مختلف، متفاوت است. در واقع این پیشنهادهای رقبای شماست که هزینه کلیک برای یک کلمه کلیدی را مشخص می کند.
هر چقدر سود حاصل از جذب کاربری که آن کلمه را جستجو کرده است بالاتر باشد رقیب شما پیشنهاد بالاتری خواهد داد و شما هم برای اینکه در مزایده برنده شوید مجبور خواهید شد پیشنهادی بالاتر از رقیبتان دهید. همچنین اگر هزینه پیشنهادی شما برای تمام کلیکها یکی باشد هزینه کلیک بر روی تبلیغات شما در هر بار نمایش با توجه به جایگاه نمایش و هزینه پیشنهادی رقبایتان، متفاوت خواهد بود.
سخن آخر
در این مقاله، به شرح گوگل ادز پرداختیم و روشهای ممکن برای تبلیغات در گوگل را معرفی کردیم. بنابراین تبلیغات گوگل، امکانی مناسب با بازدهی بالا برای معرفی خدمات یا محصولات وب سایتها و کسبوکارهای آنلاین به شمار می رود; با این روش میتوان تبلیغ سایت خود را در میان نتایج موتور جستجوی گوگل و همچنین دیگر سایت های همکار گوگل نمایش دهید.
اگر میخواهید تبلیغات گوگل را به طور کامل و اصولی یاد بگیرید و بر روش های گوگل ادز مسلط شوید میتوانید در دوره جامع گوگل ادز شرکت کنید.
دیدگاهتان را بنویسید