ساخت فروشگاه اینترنتی حرفهای چگونه است
همچنین اگر سایت به درستی راه اندازی و مدیریت شود، میتواند درگاه اصلی ارتباط کاربران و مشتریان با کسبوکار و ارائهکننده سرویس باشد.
بنابراین شما هم میتوانید یک وبسایت راه اندازی کنید، تولید محتوا کنید، فروش اینترنتی داشته باشید و از گوگل بازدیدکننده بگیرید و اسم سایت خود را در بین نتایج سرچ گوگل ببینید.
اما چگونه سایت راه اندازی کنیم؟ طراحی و ساخت فروشگاه اینترنتی ، نیاز به الزامات و اقداماتی دارد. ما در این مقاله به شما نشان می دهیم که طراحی و ساخت سایت اصلاً کار پیچیدهای نیست.
در این مقاله از آکادمی جهت قصد داریم به بررسی انواع روش های راه اندازی و ساخت فروشگاه اینترنتی و مراحل طراحی آن بپردازیم. با ما همراه باشید.
آنچه در این مقاله میخوانید
انواع روش های راه اندازی و ساخت فروشگاه اینترنتی
یکی از مهمترین بخش های ساخت فروشگاه اینترنتی، طراحی آن است که به روشهای متفاوتی میتوان آن را انجام داد. در ادامه به بررسی هر کدام از این روشها میپردازیم :
-
طراحی و ساخت فروشگاه اینترنتی با سیستم مدیریت محتوا مختلف
سیستم مدیریت محتوا (content management system) نرم افزارهای اینترنتی هستند که توسط کنترل پنل گرافیکی که در اختیار دارند به شما اجازه میدهند که وب سایت خود را راه اندازی ومدیریت کنید.
سیستم مدیریت محتوا ها زیادی مثل وردپرس ، جوملا ، پرستاشاپ و اپن کارت وجود دارند. امروزه بیش از یک سوم وب سایتهای جهان با وردپرس طراحی شده اند و بدون اتلاف وقت و در سریعترین زمان ممکن میتوان به وب سایت خود مطلب، محصول، منو، عکس و ویدیو اضافه کنید و وب سایت خود را مدیریت کنید.
مزیت این سایتسازها آن است که خیلی زود به زود آپدیت میشوند و نگرانی شما برای بهروز بودن ازبین میرود.
از معایب این روش این است که ظاهر قالبهای وب سایتهایی که با CMS ها راهاندازی میشوند اصولا یکسان است. همچنین اگر بخشی از سایت نیاز به کدنویسی داشته باشد برای تغییراساسی وابستگی به طراح و کدنویس خواهید داشت.
-
راه اندازی و ساخت فروشگاه اینترنتی با سایت ساز و فروشگاه ساز
با استفاده از ابزار سایت ساز و فروشگاه ساز که برخی شرکتهای ارائهدهنده خدمات وب سایت در اختیار کاربران قرار میدهند، میتوان مراحل ساخت یک سایت را که تنها نیازمند درج اطلاعات است انجام داد.
این روش اصولا برای افرادی مناسب است که میخواهند مدیر وب سایت خود باشند و بدون وابستگی به طراح، طراحی و راهاندازی سایت خود را به مرور زمان پیش ببرند.
یکی از مزایای این روش این است که، بخشهای امنیت سایت و حتی در برخی مواقع ارائه هاست توسط شرکتهای ارائه دهنده انجام میشود و پشتیبانی فنی آنرا به عهده دارند.
از معایب این روش این است که در ایجاد تغییرات اساسی سایت، محدود به کدنویس و سازنده این سایت ساز خواهید بود.
-
طراحی و ساخت فروشگاه اینترنتی اختصاصی با برنامه نویسی
یکی دیگر از روشهای طراحی سایت کدنویسی و پیاده سازی سایت توسط برنامهنویسان تحت وب میباشد. در این روش، بخشهای متفاوت سایت به سلیقه مالک سایت ایجاد میشود. ولی به دلیل کدنویسی و ساخت سایت از ابتدا از طریق سورس اختصاصی، زمان زیادی نیاز دارد. از طرفی دیگر هزینه راهاندازی فروشگاه اینترنتی از طریق برنامه نویسی به مراتب بسیار بیشتر از ایجاد سایت با سیستمهای مدیریت محتواست.
همچنین تغییرات سایت در این روش به شدت به برنامهنویس وابسته است. شما همواره به برنامهنویس سایت نیاز دارید و به او وابسته هستید. به همین دلیل امروزه طراحی سایت با CMS بسیار متدوال تر بوده و مورد استقبال افراد بیشتری قرار گرفته است.
مراحل مورد نیاز برای طراحی و ساخت فروشگاه اینترنتی چیست؟
همانطور که می دانید، راه اندازی و ساخت فروشگاه اینترنتی به دلیل اینکه رابطه مستقیم با کسب و کار و درآمد شما دارد، نیاز به دقت بسیار میباشد. بنابراین برای طراحی سایت نیازمند طی مراحلی هستیم که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
مرحله اول: مشخص کردن هدف از ساخت فروشگاه اینترنتی
ابتدا باید مشخص کنید هدف شما از راه اندازی سایت چیست و قراراست به چه نتیجهای برسید؟
- فروش آنلاین محصولات
- معرفی سرویس و خدمات آنلاین و…
چیزی که در تمامی این اهداف به صورت مشترک مشاهده میشود دیده شدن درعرصه آنلاین است.
مرحله دوم : تعریف درست محصول
پیش ازاقدام به ساخت فروشگاه اینترنتی، سعی کنید تعریف دقیق و درستی از محصول خود داشته باشید. برای این کار بهتر است به سوالات زیر پاسخ دهید:
- آیا محصولات شما دانلودی هستند و یا فیزیکی می باشند و باید برای مشتری ارسال شوند؟
- مشتریان شما از چه گروهی هستند؟
- آیا در خصوص نحوه تحویل محصول به مشتری، تصمیمگیری کردهاید؟
مرحله سوم : انتخاب هاست و نام دامنه برای فروشگاه اینترنتی
- انتخاب نام دامنه :
برای دسترسی به هر سایت نیازمند آدرس مختص آن سایت میباشید که به آن دامنه میگویند. در انتخاب دامنه سایت، باید نهایت دقت و خلاقیت را داشته باشید. چون شما با این آدرس شناخته میشوید و باید نام دامین شما ساده، روان، کوتاه و بهگونهای باشد که بهراحتی به حافظه سپرده شود.
- انتخاب هاست :
هاست نوعی کامپیوتر است که همیشه به شبکه اینترنت متصل است و دیتا و اطلاعات سایت شما درهارد و فضای ذخیرهسازی آن بارگذاری و ذخیره میشود.
هاست هم بهنوبه خود انواعی دارد و بازهم بر اساس نوع سایت شما و نیازتان باید انتخاب شود. بهطورکلی انواع هاست عبارت است از: هاست رایگان، هاست اشتراکی، هاست اختصاصی، هاست محلی، هاست مجازی، هاست ابری، هاست خوشهای.
مرحله چهارم:وب سایت خود را طراحی کنید
در این مرحله با انتخاب یکی از روش های گفته شده ساخت سایت، سایت خود را طراحی نمایید.
راه اندازی سایت فروشگاهی با وردپرس ، میتواند بهترین راه ساخت فروشگاه اینترنتی باشد. وردپرس، یک سیستم مدیریت محتوای عالی با قابلیتهای فراوان است. اگر تصمیم به استفاده از وردپرس گرفتید، تنها با تهیه یک میزبانی وردپرس و انتخاب یک قالب، می توانید ساخت فروشگاه اینترنتی خود را آغاز کنید.
مرحله پنجم : دریافت مجوزهای قانونی و درگاه پرداخت
جهت درست کردن فروشگاه اینترنتی و استفاده از درگاههای پرداخت آنلاین، نیاز به طی کردن پروسه های قانونی پس از ثبت فروشگاه اینترنتی خود دارید. در زیر به شرح مختصر آن میپردازیم:
-
اخذ مجوز:
برای اخذ این مجوز میبایست از وزارت صنعت، معدن و تجارت جواز تهیه کنید. در زیر به بررسی مهمترین مجوز های فروشگاه اینترنتی اشاره خواهیم کرد که به شرح زیر است:
نماد الکترونیکی (Enamad) :
“نماد الکترونیکی” یا “ای نماد” یکی از مجوزهای ضرروی فروشگاه اینترنتی میباشد که میبایست از وزارت صنعت، معدن و تجارت تهیه کنید.برای دریافت این مجوز باید به سایت enamad.ir مراجعه نمایید و درخواست دریافت مجوز خود را ارسال کنید.
پروانه کسب فروشگاه اینترنتی :
جواز صنفی کسب و کار شما که در واقع پروانه کسب فروشگاه اینترنتی شما است، اصلی ترین مجوزهای راه اندازی فروشگاه اینترنتی خواهد بود .برای دریافت این مجوز باید، از نظام صنفی مربوط به فعالیت خود اقدام به دریافت آن نمایید.
مجوز ساماندهی محتوای فضای مجازی :
این نماد زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعطا میشود و تائید کننده محتوای وبسایت است. جهت اخذ این نماد میبایست به آدرس samandehi.ir مراجعه کنید. تهیه این نماد برای راهاندازی فروشگاه اینترنتی الزامی نیست و برای فروشگاههایی که محصولات سمعی و بصری به فروش می رسانند، ضرروی میباشد.
-
راهاندازی درگاه پرداخت:
برای دریافت درگاه پرداخت و راه اندازی سایت فروش، میتوانید بطور مستقیم سراغ بانکها (درگاه مستقیم بانکی) بروید و قراردادهای لازم را با آنها ایجاد کنید. روش دوم، استفاده از شرکتهای واسط (درگاه پرداخت واسط) است. این شرکتها با دریافت درصد مشخصی به عنوان کارمزد، درگاه پرداخت ارائه میکنند.
مرحله ششم : سئو و افزایش فروش سایت
پس از اتمام پروسه طراحی و ساخت سایت، زمان آن فرا میرسد که وب سایت خود را سئو کنید و سایتتان را با کلمات کلیدی رقابتی به صدر نتایج موتورهای جستجو برسانید، چرا که وب سایت شما بدون سئو وتبلیغات هیچ بازدیدکننده و در نهایت هیچ بازدهی برای شما نخواهد داشت. برای سئو سایت میتوانید خودتان بر روی سئو کردن وب سایت خود کار کنید و یا پروژه سئو وب سایتتان را به یک متخصص بسپارید.
همچنین برای افزایش فروش سایت، میتوانید از طریق شبکههای اجتماعی و با رعایت اصول بازاریابی دیجیتال ، فروشگاه خود را تبلیغ کنید و یا با راهاندازی کمپینهای تبلیغاتی، تبلیغات گوگل و استفاده از سرویس ایمیل، مشتریان هدف خود را از محصولات و تخفیفات جدید، آگاه نمایید.
سخن آخر
در این مقاله سعی کردیم مراحل صفر تا صد راه اندازی و ساخت سایت را بررسی نماییم. شما به راحتی میتوانید با انجام کارهایی که در بالا ذکر کردیم یک سایت حرفه ای راه اندازی کنید و و درآمد هایی بالایی کسب کنید.
توجه داشته باشید اگر بخواهید در ساخت فروشگاه اینترنتی به موفقیت برسید، باید برای آن برنامه ریزی کنید و طبق برنامه پیش بروید تا بتوانید به هدف تعیین شده برسید.
دیدگاهتان را بنویسید