کپی رایتینگ و تکنیک های کاربردی در تبلیغ نویسی
کپی رایتینگ متنی است که در مورد یک محصول فیزیکی یا یک کالای دیجیتال در وب سایت های اینترنتی مشاهده میکنیم; که به آن تبلیغ نویسی یا copywriting نیز گفته می شود.
در این مقاله از آکادمی جهت قصد داریم، به زبان ساده به شما بگوییم کپی رایتینگ چیست، همچنین به آموزش کپی رایتینگ پرداخته و شما را با مهارت تبلیغ نویسی و وظایف کپی رایتر آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
آنچه در این مقاله میخوانید
کپی رایتینگ یا تبلیغ نویسی چیست؟
کپی رایتینگ (Copywriting) هنر نوشتن متنهای تبلیغاتی در راستای اهدافی مانند افزایش فروش یا ارائه محصول و خدمات ، برندسازی و … باشد. هدف از کپی رایتینگ این است که مخاطب را مجاب به انجام کار مورد نظر خود کنید. در واقع کپی رایتینگ کار یک فروشنده را با استفاده از کلمات انجام میدهد. از کپی رایتینگ در بروشورها، وبسایتها، مجلات، روزنامهها و … استفاده میشود.
در تبلیغ نویسی، سعی میشود که مهارت بازنویسی کلمات ، به شکل بهتر و موثرتری ارائه شود تا تأثیرگذاری آن بیشتر شود.
در ابتدا با استفاده از یک متن تبلیغی خوب، مخاطب را به خود جلب میکنیم و سپس، از او میخواهیم تا کاری را انجام دهد. اینکار میتواند خرید از یک سایت، تماس با شرکت، تکمیل یک فرم و هر چیزی در راستای اهداف ما باشد.
هدف کپی رایتینگ برخلاف تولید محتوا، درگیر کردن (Engaged) خواننده با متن است. این تاثیر میتواند به فروش، شناخت محصول، خدمات یا شرکت مرتبط باشد.
توجه داشته باشید که نام کپی رایتینگ را با Copy Righting یا قانون حق تکثیر اشتباه نگیرید. مفهوم حق تکثیر کاملا با مفهوم Copywriting یا تبلیغ نویسی متفاوت است!
یک کپی رایتینگ (Copywriting) خوب چه ویژگی هایی دارد ؟
در تبلیغ نویسی یا کپی رایتینگ، اهداف مختلفی مانند برندسازی، آشنایی با خدمات و محصولات، دنبال میشود. اما مهمترین هدفی که در تبلیغ نویسی دنبال میشود، ایجاد فروش است.
کپی رایتینگ علاوه بر دانش و تخصص، نیاز به درک دقیق از فرهنگ جامعه و اعتمادسازی نیز دارد. بسیاری از شرکتها برای محصولات صادراتی خود شعارها و متون تبلیغاتی با هزینههای گزافی تولید میکنند. ولی در کشور مربوطه به دلیل فرهنگ متفاوت نه تنها مورد استقبال قرار نمیگیرد، بلکه ممکن است از مطالب سو برداشت شده تلقی و باعث کاهش فروش نیز شود.
بنابراین در ادامه 5 ویژگی اصلی یک کپی رایتینگ خوب را به شما معرفی مینماییم :
- برای مخاطب خاص نوشته می شود
- مزیت و منافع بی نظیری به مخاطبان ارائه می کند
- یک مدرک قوی مبنی بر برنده بودن محصول شما ارائه می کند
- مخاطبان را به یک فراخوان به عمل جذاب و سودمند راهنمایی می کند
کپی رایتینگ (Copywriting) با تولید محتوا چه تفاوتی دارد؟
مهارت کپی رایتینگ با تولید محتوا متفاوت است؛ در تولید محتوا هدف، تولید محتوا بسیار با کیفیت برای جذب خواننده بیشتر است و در تبلیغ نویسی، تمرکز بر روی جذب مشتری بیشتر است. در بحث کپی رایتینگ تمرکز بر روی متقاعد کردن مشتریها برای فروش بیشتر و یا انجام کار مورد نظر است.
کپی رایتینگ به متن و یا شعار تبلیغاتی برای انواع صفحات فروش، کمپین های بازاریابی، کاتالوگ های تبلیغاتی و تبلیغات برند مرتبط میشود. اما تولید محتوا شامل موارد خبرنامه ایمیلی، مطالب و مقالات وبسایت، ایجاد پادکست و وبلاگ نویسی است.
آموزش تکنیک های کپی رایتینگ (تبلیغ نویسی)
-
آگاهی از نیاز و دغدغه مشتری
برای نوشتن یک متن تبلیغاتی اثرگذار، شناخت کامل مشتری و دغدغههای او می باشد. اول از همه باید ببینید مخاطبانی که به دنبال محصول شما یا حتی محصول مشابه آن هستند، چه نگرانیهایی بابت آن دارند؟
نویسنده حرفه ای میتواند به خوبی دغدغه مخاطب را تشخیص دهد و دقیقا با شناخت این موضوع متن تبلیغاتی خود را بنویسد.
-
نوشتن متن ساده و تاثیرگذار
برای موفقیت در تبلیغ نویسی و مخصوصا در فضای وب، حتما از متنهای ساده استفاده کنید. همچنین، برای اثربخش کردن محتوا باید در انتخاب کلمات متنهای کپیرایتینگ باید دقت بالایی به خرج بدهید; کلماتی مثل شگفت انگیز، قدرتمند، ویژه، فوق العاده و… به عنوان کلمههای مناسب تبلیغ نویسی شناخته میشوند. در مقابل، کلماتی مثل: رایگان، ارزان، واقعی و… به دلیل استفاده زیاد در تبلیغات، دیگر اثرگذاری قبل را روی مخاطبان نداشته و حتی اثر سوء دارند. بنابراین، باید شناخت مناسبی نسبت به سلیقه مخاطبان داشته باشید و بهترین کلمات را انتخاب کنید.
-
نوشتن عنوان های جذاب
برای نوشتن متن تاثیرگذار، باید به خوبی برای نوشتن یک عنوان جذاب زمان بگذارید. استفاده از اعداد، موضوع شگفت انگیز، کمک گرفتن از کلمات متضاد، نام اشخاص معروف و… در نوشتن یک عنوان جذاب بسیار مهم می باشد. در دوره آنلاین کپی رایتینگ در یک سرفصل جداگانه صرفا به مبحث عنوان نویسی جذاب و تکنیکهای آن پرداخته شده است.
-
نوشتن ویژگیهای محصول نه مشخصات آن!
یک اصل مهم در کپیرایتینگ، توجه به ویژگیها به جای مشخصات است. هرچه در نوشتن این ویژگی ها بهتر عمل کنید، احتمال ترغیب شدن مخاطب به خرید بیشتر است.
- نوشتن برتریهای خود نسبت به رقبا
یک کپیرایتر حرفه ای به خوبی مزیت رقابتی محصول یا خدماتش را در میان متن خود گنجانده و به آن اشاره میکند. مثلا اشاره به پشتیبانی دائم محصول و پاسخ گویی به سوالات در دوره مجازی و …
-
اهمیت CTA را فراموش نکنید
یکی از مهمترین مشخصات یک متن تبلیغاتی که قصد فروش یا ترغیب مخاطب به انجام اقدامی را داشته باشد، وجود درخواست مستقیم در آن است.
بنابراین در بیشتر متنهای کپی رایتینگ، درخواست برای اقدام به عمل یک بخش جدا نشدنی است. همینطور فراموش نکنید که متن انتخابی شما برای دعوت از مخاطبان تاثیر زیادی روی تصمیم نهایی آنها دارد.
-
استفاده از فرمولهای تبلیغنویسی
برای نوشتن متن های مورد نظر در تبلیغنویسی، می توان از فرمولهای آماده استفاده کرد! مثلا یکی از فرمولهای معروف، فرمول PAS است که در آن؛
- ابتدا یک مشکل یا نیاز را به مخاطب گوشزد میکنیم.
- سپس نتایج و تبعات آن مشکل را با کمی اغراق به یاد او میآوریم.
- و در نهایت راه حل مشکل که احتمال محصول یا خدمات ما میباشد را معرفی میکنیم.
در دوره آموزش کپی رایتینگ، به مهمترین فرمول هایی که برای فروش محصول و خدمات در سطح وب کاربرد دارد اشاره شده است و آن ها را به صورت مفصل آموزش دادهایم.
-
همیشه هم به فکر فروش نباشید!
علاوه بر نکات اشاره شده در بالا، گاهی اوقات به برندسازی اهمیت بدهید. مثلا در مقالات سایت خود بهتر است اشاره غیرمستقیمی به خدمات خود داشته باشید یا حتی اصلا حرفی از آنها نزنید. در نظر داشته باشید، محتوای مفید به تنهایی کار خودش را میکند!
تخصصهای مورد نیاز کپی رایتر(تبلیغ نویس) در حرفه کپی رایتینگ یا تبلیغ نویسی چیست؟
کپی رایتر های باید با استفاده متن های تبلیغاتی روز ذهن مخاطب تاثیر مثبت بگذارد و باعث شود تا مخاطب اقداماتی رو انجام بدهد که شما را به هدفتان نزدیک تر کند. در زیر به بررسی اصلی ترین مهارت های مورد نیاز یک Copywriter حرفه ای می پردازیم :
-
مهارت نوشتن
یک کپیرایتر باید تسلط کافی به نوشتن داشته باشد تا بتواند در چارچوب صحیح کپی رایتینگ و با قدرت کلمات، محصول یا هدف خود را مورد توجه کاربران یا مشتریان قرار دهد.
همچنین باید از جملات یا کلمات ساده، کوتاه، آشنا، صحیح، چشمگیر استفاده کند تا مخاطب را خسته نکند.
علاوه بر این، تبلیغ نویس باید پیش از شروع هر پاراگراف عنوان کوتاه و مرتبطی ذکر کند تا کاربر بدون اتلاف وقت به خواسته خود برسد و سردرگم نشود.
-
معرفی محصول
یکی از وظایف اصلی کپیرایتر، نوشتن به منظور معرفی محصول به کاربر یا مشتری برای فروش و کسب درآمد است. تبلیغ نویس باید محصول را کامل و به زبان ساده و با بیان احساسات معرفی کند تا مشتری علاقمند شود و برای خرید اقدام کند.
-
شناخت کاربر یا مشتری
یکی از وظایف کپی رایتر حرفهای این است که باید مشتریان یا کاربران خود را به خوبی بشناسید و نیاز و پرسونای کاربر را بررسی کند و براساس آن متن بنویسد.
برای مثال باید بداند که میانگین سن و جنسیت کاربران چیست و به چه چیزی علاقه دارند؟ چه چیزی باعث شده که به سایت رجوع کنند؟ و نیاز آنان چیست؟
کاربردهای کپی رایتینگ یا تبلیغ نویسی در بازاریابی
کپیرایتینگ (Copywritering) انواع و کاربردهای مختلف دارد. در ادامه به انواع کاربرد این مهارت را در بازاریابی اشاره مینماییم:
- تبلیغ نویسی در صفحات محصول
- کپی رایتینگ در تبلیغات بنری و شبکه های اجتماعی
- تبلیغات مجله ای و کاغذی
- کپی رایتینگ در مقاله
- تبلیغ نویسی در ایمیل مارکتینگ
- تبلیغ نویسی در صفحات درباره ما
- نوشتن تگ لاین، اسلوگان و شعارهای کوتاه
- copywriting و دکمه های اقدام به عمل (CTA)
سخن پایانی
با توجه به مطالب گفته شده در مورد کپی رایتینگ، یک کپیرایتر حرفه ای سعی می کند با درگیر کردن احساسات مخاطب، او را به هدف مورد نظر خود نزدیک کند.
باید توجه داشته باشید که کپیرایتینگ را با محتوانویسی اشتباه نگیرید. محتوا نویس کسی است که با نوشتن متن مناسب، به کاربر در تصمیم های خودش کمک می کند ولی تبلیغ نویسی علمی است که از ادغام دو مهارت نویسندگی و بازاریابی به دست آمده و با نوشتن متن جذاب، مخاطب را به هدف نهایی خود جذب می نماید.
اگر میخواهید تبلیغ نویسی را به طور کامل و اصولی یاد بگیرید و بر مفاهیم و فرمول های (Copywritering)مسلط شوید میتوانید در دوره جامع کپی رایتینگ شرکت کنید.
دیدگاه ها (1)
با سلام وبمستر عزیز پست عالی وبسایت ❤️زیبا دارید اگر تمایل به 📊افزایش بازدید بصورت 🎁رایگان داشته باشید به وبسایت ما سری بزنید
برای دانلود نرم افزار 📈افزایش بازدید کاملا رایگان به لینک زیر بیایید👇
https://sitebazdid.ir
🙏 مشتاقانه منتظر دیدار هستیم